recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto s tartufima


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 100 g maslaca
  • [   ] 30 g ljutike
  • [   ] 40 g tartufa
  • [   ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 1 l vrućeg povrtnog ili kokošjeg temeljca

Predložio: Armando Zanetti


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s tartufima: u loncu za pirjanje s teškim dnom, popržite nasjeckanu ljutiku u 70 g maslaca dok ne poprimi lijepu boju. Dodajte rižoto i kuhajte još 2-3 minute, potom dodajte kutljaču kipućeg temeljca i promiješajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno.

Nastavite tako sve dok se riža ne skuha ali da i dalje ostane ‘al dente’ u sredini (oko 16 minuta). Uklonite s vatre, umiješajte ostatak maslaca i ribanog sira Parmigiano Reggiano i ostavite 2 minute prije posluživanja.

Raspodijelite u 4 ugrijana tanjura i  poslužite s tanko naribanim komadićima tartufa na vrhu.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO