Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 100 g maslaca
- [ ] 30 g ljutike
- [ ] 40 g tartufa
- [ ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 1 l vrućeg povrtnog ili kokošjeg temeljca
Predložio: Armando Zanetti
20'
4
Jednostavna
Način pripreme:
Rižoto s tartufima: u loncu za pirjanje s teškim dnom, popržite nasjeckanu ljutiku u 70 g maslaca dok ne poprimi lijepu boju. Dodajte rižoto i kuhajte još 2-3 minute, potom dodajte kutljaču kipućeg temeljca i promiješajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno.
Nastavite tako sve dok se riža ne skuha ali da i dalje ostane ‘al dente’ u sredini (oko 16 minuta). Uklonite s vatre, umiješajte ostatak maslaca i ribanog sira Parmigiano Reggiano i ostavite 2 minute prije posluživanja.
Raspodijelite u 4 ugrijana tanjura i poslužite s tanko naribanim komadićima tartufa na vrhu.