recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto s pijetlovom krestom (celosia cristata)


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 200 g nasjeckane pijetlove krijeste
  • [   ] 2 ljutike
  • [   ] 1 mrkva
  • [   ] 1 celer
  • [   ] 1 čajna žličica nasjeckanog ružmarina i majčine dušice
  • [   ] 1 oguljena i nasjeckana rajčica
  • [   ] ½ čaše crnog vina
  • [   ] maslac
  • [   ] ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • [   ] 1 l vrućeg povrtnog temeljca
  • [   ] ribani sir Parmigiano Reggiano

Predložio: Walter and Roberto Ferretti


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s pijetlovom krestom (celosia cristata): U lonac za pirjanje s teškim dnom dodajte komadić maslaca i jednu žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja i prepržite ljutiku, mrkvu i celer sve dok ne omekšaju ali bez da promijene boju. Dodajte pijetlovu krestu i kuhajte nekoliko minuta.

Prepržite preostalu isjeckanu ljutiku i maslac u drugom loncu sve dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite je dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču toplog temeljca i promiješajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako sve dok se riža ne skuha ali da i dalje ostane ‘al dente’ u sredini.

Uklonite s vatre, dodajte umak od pijetlove kreste, isjeckani ružmarin i majčinu dušicu, komadić maslaca i ribani sir Parmigiano Reggiano i promiješajte. Ostavite dvije minute i zatim poslužite.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO