recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
‘Panissa’ rižoto s grahom
Što vam je potrebno
- [ ] 350 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 300 g smeđeg 'borlotti' graha
- [ ] 70 g maslaca
- [ ] 70 g svježe salame
- [ ] 50 g svinjskih čvaraka
- [ ] ½ čaše crnog vina Barbera
- [ ] malo maslaca
- [ ] ekstra djevičansko maslinovo ulje
- [ ] 1 l vrućeg goveđeg temeljca
- [ ] češnjak
- [ ] 1 luk
- [ ] sol i papar
Predložio: null
20'
4
Srednja
Način pripreme:
‘Panissa’ rižoto s grahom: u slanoj vodi kuhajte grah s češnjakom sve dok ne omekša. Posebno skuhajte čvarke i kad se skuhaju, narežite ih na manje komade. Ispržite luk na komadiću maslaca ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja sve dok ne omekša ali bez da promijeni boju. Dodajte rižoto i grah i poklopite. Dodajte vino i kuhajte na laganoj vatri dok ne ishlapi.
Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno. Nastavite tako dok se rižoto ne skuha ali da i dalje zrno ostane ‘al dente’ u sredini. Uklonite s vatre, dodajte nasjeckanu salamu i čvarke. Dodajte papar i začinite prema vašem ukusu i poslužite.