recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


 ‘Panissa’ rižoto s grahom


Što vam je potrebno

  • [   ] 350 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 300 g smeđeg 'borlotti' graha
  • [   ] 70 g maslaca
  • [   ] 70 g svježe salame
  • [   ] 50 g svinjskih čvaraka
  • [   ] ½ čaše crnog vina Barbera
  • [   ] malo maslaca
  • [   ] ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • [   ] 1 l vrućeg goveđeg temeljca
  • [   ] češnjak
  • [   ] 1 luk
  • [   ] sol i papar

Predložio: null


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

‘Panissa’ rižoto s grahom:  u slanoj vodi kuhajte grah s češnjakom sve dok ne omekša. Posebno skuhajte čvarke i kad se skuhaju, narežite ih na manje komade. Ispržite luk na komadiću maslaca ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja sve dok ne omekša ali bez da promijeni boju. Dodajte rižoto i grah i poklopite. Dodajte vino i kuhajte na laganoj vatri dok ne ishlapi.

 

Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno. Nastavite tako dok se rižoto ne skuha ali da i dalje zrno ostane ‘al dente’ u sredini. Uklonite s vatre, dodajte nasjeckanu salamu i čvarke. Dodajte papar i začinite prema vašem ukusu i poslužite.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO