recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto od sezonskog povrća
Što vam je potrebno
- [ ] 250 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 150 g svježe skute
- [ ] 240 rajčica bez sjemenja
- [ ] 60 g boba
- [ ] 60 g svježeg graška
- [ ] 40 g mrkvice
- [ ] 20 g malih tikvica
- [ ] 4 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 4 sitno nasjeckana lista svježeg bosiljka
- [ ] sol
Predložio: Aimo and Nadia Moroni
20'
4
Jednostavna
Način pripreme:
Rižoto od sezonskog povrća: kuhajte grašak i bob nekoliko minuta. Narežite tikvice i mrkvu na manje rezance. Kuhajte rižu u slanoj vodi 12 minuta.
Uklonite s vatre, dodajte najprije ulje i skutu, zatim rajčice, grašak, bob, tikvice i mrkvu. Začinite prema vašem ukusu, ukrasite vaš rižoto sa sezonskim povrćem i svježim bosiljkom i poslužite.