recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto od šparoga i kozica


Što vam je potrebno

  • [   ] 350 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 30 g nasjeckanog luka
  • [   ] 1 l kokošjeg temeljca
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 300 g kozica
  • [   ] 16 stabljika šparoga narezanih na komade od 4 cm
  • [   ] 4 kriške pršuta Parma
  • [   ] svaka narezana na 3 dijela
  • [   ] 2 rajčice
  • [   ] bosiljak
  • [   ] sol i papar

Predložio: Gualtiero Marchesi


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto od šparoga i kozica: pržite nasjeckane šparoge 5 minuta na komadiću maslaca. Ispržite nasjeckani luk u loncu za pirjanje s teškim dnom u 10 g maslaca sve dok ne omekša ali bez da promijeni boju. Dodajte rižu i kuhajte još 2-3 minute, zatim dodajte ½ čaše vina i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte na laganoj vatri.  Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.

 

Nastavite tako 16 minuta, sve dok rižoto ne omekša ali da zrna i dalje u sredini ostanu tvrda. U međuvremenu, u drugom loncu za pirjanje, ispržite očišćene kozice i šunku na malo maslaca, 2 do 3 minute. Pripremite umak s nasjeckanim lukom i ljuskama od kozica i preostalim vinom, isjeckanim rajčicama i kuhajte 10 minuta.

 

Uklonite rižoto s vatre i poslužite u ugrijanim tanjurima. Ukrasite isjeckanim šparogama. Pokrijte s procijeđenim umakom i bosiljkom, kozicama i šunkom.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO