recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto s jakobovim kapicama i bosiljkom


Što vam je potrebno

  • [   ] 320 g riže Riso Roma
  • [   ] 80 g maslaca
  • [   ] 1.5 l vrućeg ribljeg temeljca
  • [   ] 200 g jakovljevih kapica
  • [   ] 2 inčuna
  • [   ] 50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 1 češanj češnjaka
  • [   ] sol i papar

Predložio: Elia Rizzo


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s jakobovim kapicama i bosiljkom: Zgnječite bosiljak i češnjak, maslinovo ulje i inčune, sve zajedno. Raspolovite na dva dijela sve jakobove kapice. Zagrijte 30 g maslaca u loncu za pirjanje s teškim dnom, dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta.

 

Uklonite rižoto s vatre, dodajte ostatak maslaca i pesto umak i izmiješajte. Poslužite jelo od riže s jakobovim kapicama i bosiljkom u 4 tanjura i stavite na vrh jakobove kapice koje ste prethodno ispržili u ulju 2 minute.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

Riža Roma