recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto s jakobovim kapicama i bosiljkom
Što vam je potrebno
- [ ] 320 g riže Riso Roma
- [ ] 80 g maslaca
- [ ] 1.5 l vrućeg ribljeg temeljca
- [ ] 200 g jakovljevih kapica
- [ ] 2 inčuna
- [ ] 50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 1 češanj češnjaka
- [ ] sol i papar
Predložio: Elia Rizzo
20'
4
Srednja
Način pripreme:
Rižoto s jakobovim kapicama i bosiljkom: Zgnječite bosiljak i češnjak, maslinovo ulje i inčune, sve zajedno. Raspolovite na dva dijela sve jakobove kapice. Zagrijte 30 g maslaca u loncu za pirjanje s teškim dnom, dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. Nastavite tako otprilike 16 minuta.
Uklonite rižoto s vatre, dodajte ostatak maslaca i pesto umak i izmiješajte. Poslužite jelo od riže s jakobovim kapicama i bosiljkom u 4 tanjura i stavite na vrh jakobove kapice koje ste prethodno ispržili u ulju 2 minute.