recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto sa šparogama, pistacijom, i istopljenim gorgonzola sirom


Što vam je potrebno

  • [   ] 250 g riže Riserva del Fondatore Risotto
  • [   ] 100 g maslaca
  • [   ] 1 manja glavica luka
  • [   ] 500 g šparoga
  • [   ] 1 češanj češnjaka
  • [   ] 200 g sira Gorgonzola
  • [   ] 1.5 l povrtnog temeljca
  • [   ] ½ čajne žličice slatke mljevene paprike
  • [   ] 1 lovorov list
  • [   ] ½ čaše suhog bijelog vina
  • [   ] 10 sitno nasjeckanih pistacija
  • [   ] sol i papar

Predložio: Bruno Barbieri


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto sa šparogama, pistacijom, i istopljenim gorgonzola sirom:  Za pripremu rižota, odvojite vrhove šparoga i kuhajte ih u slanoj vodi 5 minuta. Ispržite narezane stabljike šparoga i nasjeckani luk u loncu za pirjanje s teškim dnom na 50 g maslaca dok ne omekšaju.

Add the risotto and fry until translucent, add the white wine and simmer until it has evaporated. Add a ladleful of the hot vegetable stock and simmer. As the stock is absorbed add more stock when necessary. Dodajte rižoto i pržite dok ne postane proziran, dodajte bijelo vino i pirjajte na laganoj vatri dok ne ishlapi.

 

Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 15 minuta da zrna ostanu tvrda u sredini. Uklonite rižoto s vatre, umiješajte ostatak maslaca, sol i papar. Istopite sir gorgonzola u loncu za pirjanje u kutljači temeljca, dodajte, nasjeckani češanj češnjaka, lovorov list, papriku i kuhajte 5 minuta dok se sir ne istopi.

 

Poslužite rižoto u 4 ugrijana tanjura, dodajte kremu od sira gorgonzola i ukrasite pistacijom i vrhovima šparoga. Poslužite rižot sa šparogama, pistacijom i istopljenim sirom gorgonzola.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"