Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Risotto Originario
- [ ] 1 manja glavica luka
- [ ] 3 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 1l vrućeg ribljeg temeljca
- [ ] 1 sipa
- [ ] 4 kozice
- [ ] 300 g dagnji sa školjkom
- [ ] 300 g vongola sa školjkom
- [ ] 1 čaša bijelog vina
- [ ] peršin
- [ ] origano
- [ ] chilly papričica
- [ ] 3 nasjeckane rajčice
- [ ] sol
Predložio: Fulvio and Emanuela Pierangelini
Način pripreme:
Rižoto s ribom: očistite i narežite sipu. Uklonite ljuske s kozica i pripremite temeljac s glavama i ljuskama. Skuhajte dagnje i školjke u loncu za pirjanje dok se ne otvore i očistite ih. Popržite nasjeckani luk u loncu za pirjanje s teškim dnom dok ne omekša ali bez da promijeni boju.
Dodajte nasjeckanu sipu i nasjeckanu chilly papričicu i kuhajte 2 minute. Dodajte rižu i pržite je dok ne postane prozirna. Dodajte bijelo vino i pirjajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog ribljeg temeljca i pirjajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno.
Nakon 10 minuta dodajte dagnje i školjke, rajčicu i origano. Nastavite tako dodatnih 16 minuta. Začinite ako je potrebno. U međuvremenu ispržite kozice u ulju 2 minute. Stavite rižoto u 4 tanjura i ukrasite kozicama i s malo isjeckanog peršina. Poslužite rižoto.