recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto s ribom


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Risotto Originario
  • [   ] 1 manja glavica luka
  • [   ] 3 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 1l vrućeg ribljeg temeljca
  • [   ] 1 sipa
  • [   ] 4 kozice
  • [   ] 300 g dagnji sa školjkom
  • [   ] 300 g vongola sa školjkom
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] peršin
  • [   ] origano
  • [   ] chilly papričica
  • [   ] 3 nasjeckane rajčice
  • [   ] sol

Predložio: Fulvio and Emanuela Pierangelini


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s ribom: očistite i narežite sipu. Uklonite ljuske s kozica i pripremite temeljac s glavama i ljuskama. Skuhajte dagnje i školjke u loncu za pirjanje dok se ne otvore i očistite ih. Popržite nasjeckani luk u loncu za pirjanje s teškim dnom dok ne omekša ali bez da promijeni boju.

 

Dodajte nasjeckanu sipu i nasjeckanu chilly papričicu i kuhajte 2 minute. Dodajte rižu i pržite je dok ne postane prozirna. Dodajte bijelo vino i pirjajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog ribljeg temeljca i pirjajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno.

 

Nakon 10 minuta dodajte dagnje i školjke, rajčicu i origano. Nastavite tako dodatnih 16 minuta. Začinite ako je potrebno. U međuvremenu ispržite kozice u ulju 2 minute. Stavite rižoto u 4 tanjura i ukrasite kozicama i s malo isjeckanog peršina.  Poslužite rižoto.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ORIGINARIO