recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Recept za rižoto s bubrezima i đumbirom


Što vam je potrebno

  • [   ] 250 g riže Riserva del Fondatore Risotto
  • [   ] 100 g maslaca
  • [   ] 1 ljutika
  • [   ] 20 g nasjeckanog celera
  • [   ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
  • [   ] ½ čaše bijelog vina
  • [   ] 1 teleći bubreg
  • [   ] 5 jušnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 150 g svježeg đumbira
  • [   ] 10 g nasjeckanog peršina
  • [   ] sol i papar

Predložio: Carlo Cracco


20'
4
Zahtjevna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Recept za rižoto s bubrezima i đumbirom: zagrijte 40 g maslaca u tavi, dodajte nasjeckanu ljutiku i celer i kuhajte dok ne omekša, bez da promijeni boju. Dodajte rižu i kuhajte još 2-3 minute, dodajte vino i pirjajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.

 

Nastavite tako otprilike 16 minuta, dok riža ne omekša, ali da zrna ostanu i dalje tvrda u sredini. Ispržite narezani bubreg u tavi u 5 žlica maslinovog ulja 5 minuta, začinite i dodajte naribani đumbir. Uklonite rižoto s vatre. Umiješajte ostatak maslaca i poslužite u 4 ugrijana tanjura. Poslužite vaš rižoto.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"