recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Recept za rižoto s bubrezima i đumbirom
Što vam je potrebno
- [ ] 250 g riže Riserva del Fondatore Risotto
- [ ] 100 g maslaca
- [ ] 1 ljutika
- [ ] 20 g nasjeckanog celera
- [ ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
- [ ] ½ čaše bijelog vina
- [ ] 1 teleći bubreg
- [ ] 5 jušnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 150 g svježeg đumbira
- [ ] 10 g nasjeckanog peršina
- [ ] sol i papar
Predložio: Carlo Cracco
20'
4
Zahtjevna
Način pripreme:
Recept za rižoto s bubrezima i đumbirom: zagrijte 40 g maslaca u tavi, dodajte nasjeckanu ljutiku i celer i kuhajte dok ne omekša, bez da promijeni boju. Dodajte rižu i kuhajte još 2-3 minute, dodajte vino i pirjajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.
Nastavite tako otprilike 16 minuta, dok riža ne omekša, ali da zrna ostanu i dalje tvrda u sredini. Ispržite narezani bubreg u tavi u 5 žlica maslinovog ulja 5 minuta, začinite i dodajte naribani đumbir. Uklonite rižoto s vatre. Umiješajte ostatak maslaca i poslužite u 4 ugrijana tanjura. Poslužite vaš rižoto.