recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto sa kremastim svježim sirom Robiola i tartufima


Što vam je potrebno

  • [   ] 320 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 1 nasjeckana manja glavica luka
  • [   ] 4 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 1 čaša suhog bijelog vina
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
  • [   ] 200 g svježeg kremastog sira Robiola
  • [   ] 5 jušnih žlica vrhnja za kuhanje
  • [   ] crni papar
  • [   ] 40 g tartufa

Predložio: Angelo Angiulli


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto sa kremastim svježim sirom Robiola i tartufima: u loncu za pirjanje popržite nasjeckani luk na maslinovom ulju dok ne omekša. Dodajte rižoto i dobro ga pržite dok ne postane proziran. Dodajte vino i pirjajte na laganoj vatri dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno.

 

Nastavite tako otprilike 16 minuta, sve dok riža ne postane meka ali da zrna u sredini ostanu tvrda. Pomiješajte zajedno vrhnje i svježi kremasti sir Robiola u posudi koju ste stavili iznad lonca s kipućom vodom. Začinite prema vašem ukusu i kuhajte dok se sir ne rastopi.

 

Uklonite rižoto s vatre i umiješajte maslac i ribani sir Parmigiano Reggiano. Poslužite rižoto u 4 zagrijana tanjura i u sredinu zalijte rastopljeni sir Robiola. Ukrasite tankim kriškama tartufa.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO