recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižu s peršinom, češnjakom i žabljim kracima


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Riserva del Fondatore Risotto
  • [   ] 50 g ljutike
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 1 l vrućeg povrtnog temeljca
  • [   ] 50 g peršina
  • [   ] 50 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 24 žablja kraka
  • [   ] sol i papar
  • [   ] 4 češnja češnjaka
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 100 g vrhnja za kuhanje
  • [   ] 1 limun

Predložio: null


20'
4
Zahtjevna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Priprema umaka za rižu s peršinom, češnjakom i žabljim kracima: u loncu za pirjanje popržite nasjeckani češnjak na maslacu. Kad počne poprimati smeđu boju, dodajte limunov sok, vrhnje i malo temeljca. Procijedite umak, začinite prema vašem ukusu i čuvajte na toplom. Ispržite žablje krakove na maslacu dok ne postanu smeđe boje.

 

Za pripremu rižota: u posudi za pirjanje prepržite isjeckani luk na maslacu dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte vino i pirjajte na laganoj vatri dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta, sve dok riža ne omekša ali da zrna ostanu tvrda u sredini.

 

Dodajte nasjeckani peršin i umiješajte ga u rižu. Rasporedite rižu u četiri tanjura, ukrasite žabljim kracima i zalijte s punom žlicom umaka od češnjaka.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"