recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižu s peršinom, češnjakom i žabljim kracima
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Riserva del Fondatore Risotto
- [ ] 50 g ljutike
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 1 čaša bijelog vina
- [ ] 1 l vrućeg povrtnog temeljca
- [ ] 50 g peršina
- [ ] 50 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 24 žablja kraka
- [ ] sol i papar
- [ ] 4 češnja češnjaka
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 100 g vrhnja za kuhanje
- [ ] 1 limun
Predložio: null
Način pripreme:
Priprema umaka za rižu s peršinom, češnjakom i žabljim kracima: u loncu za pirjanje popržite nasjeckani češnjak na maslacu. Kad počne poprimati smeđu boju, dodajte limunov sok, vrhnje i malo temeljca. Procijedite umak, začinite prema vašem ukusu i čuvajte na toplom. Ispržite žablje krakove na maslacu dok ne postanu smeđe boje.
Za pripremu rižota: u posudi za pirjanje prepržite isjeckani luk na maslacu dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte vino i pirjajte na laganoj vatri dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. Nastavite tako otprilike 16 minuta, sve dok riža ne omekša ali da zrna ostanu tvrda u sredini.
Dodajte nasjeckani peršin i umiješajte ga u rižu. Rasporedite rižu u četiri tanjura, ukrasite žabljim kracima i zalijte s punom žlicom umaka od češnjaka.