recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto od gljiva sa šafranom
Što vam je potrebno
- [ ] 200 g riže Riso Gallo Blond Risotto
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 2 ljutike
- [ ] 3/4 l vrućeg goveđeg temeljca
- [ ] ½ čaše bijelog vina
- [ ] 1 tučak šafrana
- [ ] 630 g miješanih divljih gljiva
- [ ] ribani sir Parmigiano Reggiano
Predložio: Filippo Chiappini Dattilo
20'
4
Jednostavna
Način pripreme:
Priprema ragua: U loncu za pirjanje popržite nasjeckanu ljutiku na 25 g maslaca i 1 žlici ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Dodajte nasjeckane gljive i začinite s malo peršina, češnjem češnjaka, soli i paprom i kuhajte oko 20 minuta.
Za pripremu rižota od gljiva sa šafranom: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckani luk na 50 g maslaca dok ne omekša. Dodajte vino i šafran i pirjajte na laganoj vatri dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno. Nastavite tako otprilike 16 minuta. Dodajte ragu i ribani sir Parmigiano Reggiano. Poslužite rižoto od gljiva sa šafranom.