recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto od gljiva sa šafranom


Što vam je potrebno

  • [   ] 200 g riže Riso Gallo Blond Risotto
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 2 ljutike
  • [   ] 3/4 l vrućeg goveđeg temeljca
  • [   ] ½ čaše bijelog vina
  • [   ] 1 tučak šafrana
  • [   ] 630 g miješanih divljih gljiva
  • [   ] ribani sir Parmigiano Reggiano

Predložio: Filippo Chiappini Dattilo


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Priprema ragua: U loncu za pirjanje popržite nasjeckanu ljutiku na 25 g maslaca i 1 žlici ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Dodajte nasjeckane gljive i začinite s malo peršina, češnjem češnjaka, soli i paprom i kuhajte oko 20 minuta.

 

Za pripremu rižota od gljiva sa šafranom: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckani luk na 50 g maslaca dok ne omekša. Dodajte vino i šafran i pirjajte na laganoj vatri dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta. Dodajte ragu i ribani sir Parmigiano Reggiano. Poslužite rižoto od gljiva sa šafranom.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"