recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto od gljiva i slatkog kremastog sira


Što vam je potrebno

  • [   ] 400 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 350 g maslaca
  • [   ] vrući goveđi temeljac
  • [   ] ½ čaše bijelog vina
  • [   ] ½ g niti šafrana
  • [   ] 300 g vrganja
  • [   ] 250 g svježeg kremastog sira Robiola
  • [   ] 70 g ribanog sira Parmigiano Reggiano

Predložio: Mari' Muffolini and Philippe Leveille


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto od gljiva i slatkog kremastog sira: zagrijte 60 g maslaca u loncu za pirjanje s teškim dnom, dodajte rižu i pržite je dok ne postane prozirna. Dodajte vino i šafran i pirjajte dok ne ishlapi. U posebnom loncu za pirjanje, popržite gljive na preostalom maslacu. Ostavite sa strane 100 g gljiva i dodajte ostatak rižota.

Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite rižoto s vatre i dodajte sav kremasti sir Robiola. Ukrasite preostalim gljivama i poslužite.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO