recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Artičoke, taleggio and parmskim pršutom rižota


Što vam je potrebno

Povrtni temeljac
  • [   ] 40 g nasjeckane ljutike
  • [   ] ½ češnja češnjaka
  • [   ] 170 g nasjeckanog luka
  • [   ] 250 g artičoka
  • [   ] 250 g mrkve
  • [   ] 3 l vode
  • [   ] 15 g soli
  • [   ] 2 čaše bijelog vina
  • [   ] 3 zrna papra.
Umak od artičoka
  • [   ] 250 g artičoka (opranih vrhova i s uklonjenim vanjskim listovima)
  • [   ] 30 g nasjeckanog luka
  • [   ] mala čaša bijelog vina
  • [   ] 20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] ½ češnja češnjaka
  • [   ] 1 jušna žlica nasjeckanog peršina.
Risotto
  • [   ] riže 320 g Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 1l povrtnog temeljca
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] jedna kriška od 50 g Parma pršuta
  • [   ] 1 mala glavica luka
  • [   ] 1 mala ljutika
  • [   ] 45 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] sok od ½ limuna
  • [   ] 10 tankih listića sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 50 g nasjeckanog pršuta Parma
  • [   ] 20 g sira Taleggio (bez kore)
  • [   ] krasuljica

Predložio: Raffaele and Massimiliano Alajmo


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Priprema temeljca: kuhajte sve sastojke za povrtni temeljac dok ne počne ključati i nastavite kuhati 45 minuta, nakon čega procijedite temeljac. Za umak od artičoka: narežite artičoke na tanko i pirjajte zajedno s nasjeckanim lukom, češnjakom, uljem i peršinom i dvije kutljače povrtnog temeljca oko 10 minuta.

 

Za pripremu rižota: popržite nasjeckani luk i ljutiku u loncu za pirjanje na 30 g ulja sve dok ne omekša. Dodajte rižu, ulijte vino sve dok ne ishlapi. Dodajte pola količine umaka od artičoka, krišku parmskog pršuta, i kutljaču temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite s vatre i uklonite krišku parmskog pršuta, umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano, maslac, preostali umak od artičoka i limunov sok.

 

Začinite prema vašem ukusu. Stavite rižoto u 4 tanjura i ukrasite tankim kriškama sira Parmigiano Reggiano, parmskim pršutom, kockicama punomasnog sira Taleggio i krasuljicom.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO