recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Safrana i rižota od bakalara
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Riserva 1856 Carnaroli Risotto
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 1 manja glavica luka
- [ ] 1.5 l vrućeg povrtnog temeljca
- [ ] ½ čaša bijelog vina
- [ ] 1 prstohvat šafrana
- [ ] 1 manja glavica luka
- [ ] 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] ½ čaše bijelog vina
- [ ] 200 g vrhnja za kuhanje
- [ ] 1 čaša ribljeg temeljca
- [ ] 250 g očišćenog namočenog usoljenog bakalara
- [ ] 6 maslina
- [ ] 50 g brašna
- [ ] maslinovo ulje
Predložio: null
20'
4
Zahtjevna
Način pripreme:
Priprema umaka od šafrana i rižota od bakalara: narežite sušeni bakalar i pržite ga dok se ne skuha. Popržite nasjeckani luk na ekstra djevičanskom maslinovom ulju, dodajte vino i riblji temeljac. Dodajte vrhnje i kuhajte deset minuta.
U umak dodajte prženi sušeni bakalar i masline. Za pripremu rižota: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckani luk na 20 g maslaca, sve dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna.
Ulijte vino i kad ishlapi, kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Dodajte šafran. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite rižoto s vatre i poslužite začinjen s umakom.