recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Safrana i rižota od bakalara


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Riserva 1856 Carnaroli Risotto
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 1 manja glavica luka
  • [   ] 1.5 l vrućeg povrtnog temeljca
  • [   ] ½ čaša bijelog vina
  • [   ] 1 prstohvat šafrana
  • [   ] 1 manja glavica luka
  • [   ] 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] ½ čaše bijelog vina
  • [   ] 200 g vrhnja za kuhanje
  • [   ] 1 čaša ribljeg temeljca
  • [   ] 250 g očišćenog namočenog usoljenog bakalara
  • [   ] 6 maslina
  • [   ] 50 g brašna
  • [   ] maslinovo ulje

Predložio: null


20'
4
Zahtjevna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Priprema umaka od šafrana i rižota od bakalara: narežite sušeni bakalar i pržite ga dok se ne skuha. Popržite nasjeckani luk na ekstra djevičanskom maslinovom ulju, dodajte vino i riblji temeljac. Dodajte vrhnje i kuhajte deset minuta.

U umak dodajte prženi sušeni bakalar i masline. Za pripremu rižota: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckani luk na 20 g maslaca, sve dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna.

Ulijte vino i kad ishlapi, kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Dodajte šafran. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite rižoto s vatre i poslužite začinjen s umakom.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"