recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižota od graška i ribe linjak
Što vam je potrebno
Ragu od linjaka
- [ ] 800 g linjaka (već pripremljenog)
- [ ] 4 nasjeckane glavice luka
- [ ] 4 češnja češnjaka
- [ ] 5 jušnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 1 prstohvat metvice
- [ ] ½ čaše bijelog vina
- [ ] 1 svežanj peršina
- [ ] sol i papar
Kremasti umak od graška
- [ ] 300 g graška
- [ ] 50 g nasjeckanog luka
- [ ] 50 g poriluka
- [ ] 1 kutljača povrtnog temeljca
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] sol i papar
Rižoto
- [ ] 240 g riže Riserva 1856 Carnaroli Risotto
- [ ] 100 g maslaca
- [ ] 1 glavica nasjeckanog luka
- [ ] 1 čaša bijelog vina
- [ ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
- [ ] 50 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Predložio: null
Način pripreme:
Za pripremu ragua od ribe linjak: u posudi za pirjanje popržite nasjeckani luk i češnjeve češnjaka na ulju, dok ne omekšaju. Dodajte riblji začin i pustite da posmeđi s obje strane. Dodajte vino i kuhajte 20 minuta. Uklonite linjak iz umaka i očistite kožu i kosti. Procijedite tekućinu od ribe, dodajte narezanu ribu i dvije žlice nasjeckanog peršina.
Za pripremu kreme od graška: u posebnom loncu za pirjanje, skuhajte nasjeckani luk i kuhajte 5 minuta. Uklonite s vatre, izmiješajte mikserom i procijedite.
Za pripremu rižota od graška i ribe linjak: popržite nasjeckani luk u posudi za pirjanje s teškim dnom na 50 g maslaca. Dodajte rižu i prepržite dok ne postane prozirna. Ulijte bijelo vino i kuhajte dok ne ishlapi. Pokrijte rižu kokošjim temeljcem i kuhajte. Nakon 8 minuta dodajte kremu od graška zajedno s preostalim graškom (100 g) i kuhajte još 10 minuta. Uklonite rižoto s vatre i umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i maslac.
Stavite rižu u 4 tanjura. Poslužite s raguom od ribe linjak.