recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižota od graška i ribe linjak


Što vam je potrebno

Ragu od linjaka
  • [   ] 800 g linjaka (već pripremljenog)
  • [   ] 4 nasjeckane glavice luka
  • [   ] 4 češnja češnjaka
  • [   ] 5 jušnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 1 prstohvat metvice
  • [   ] ½ čaše bijelog vina
  • [   ] 1 svežanj peršina
  • [   ] sol i papar
Kremasti umak od graška
  • [   ] 300 g graška
  • [   ] 50 g nasjeckanog luka
  • [   ] 50 g poriluka
  • [   ] 1 kutljača povrtnog temeljca
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] sol i papar
Rižoto
  • [   ] 240 g riže Riserva 1856 Carnaroli Risotto
  • [   ] 100 g maslaca
  • [   ] 1 glavica nasjeckanog luka
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
  • [   ] 50 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Predložio: null


20'
4
Very difficult

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Za pripremu ragua od ribe linjak: u posudi za pirjanje popržite nasjeckani luk i češnjeve češnjaka na ulju, dok ne omekšaju. Dodajte riblji začin i pustite da posmeđi s obje strane. Dodajte vino i kuhajte 20 minuta. Uklonite linjak iz umaka i očistite kožu i kosti. Procijedite tekućinu od ribe, dodajte narezanu ribu i dvije žlice nasjeckanog peršina.

 

Za pripremu kreme od graška: u posebnom loncu za pirjanje, skuhajte nasjeckani luk i kuhajte 5 minuta. Uklonite s vatre,  izmiješajte mikserom i procijedite.

 

Za pripremu rižota od graška i ribe linjak: popržite nasjeckani luk u posudi za pirjanje s teškim dnom na 50 g maslaca. Dodajte rižu i prepržite dok ne postane prozirna. Ulijte bijelo vino i kuhajte dok ne ishlapi. Pokrijte rižu kokošjim temeljcem i kuhajte. Nakon 8 minuta dodajte kremu od graška zajedno s preostalim graškom (100 g) i kuhajte još 10 minuta. Uklonite rižoto s vatre i umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i maslac.

Stavite rižu u 4 tanjura. Poslužite s raguom od ribe linjak.

 


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"