recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Artičoka i ribljeg rižota
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 8 pripremljenih artičoka
- [ ] 300 g miješane očišćene bijele ribe i kozica
- [ ] 1 čaša suhog bijelog vina
- [ ] 1 nasjeckana ljutika
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 1 l vrućeg ribljeg temeljca
- [ ] sol i papar
- [ ] 1 nasjeckana ljutika
- [ ] 40 g maslaca
- [ ] 1 krumpir narezan na kockice
- [ ] 100 g vrhnja za kuhanje
- [ ] sol i papar
Predložio: Gianfranco Bolognesi and Marco Cavallucci
Način pripreme:
Priprema umaka od artičoka i ribljeg rižota: popržite nasjeckanu ljutiku na 40 g maslaca dok ne omekša. Dodajte kockice krumpira, jednu kutljaču temeljca, začinite prema potrebi i kuhajte 15 minuta.
Dodajte vrhnje, kuhajte nekoliko minuta i čuvajte na toplom. Popržite pola nasjeckane ljutike u loncu za pirjanje na 20 g maslaca, dok ne omekša.
Dodajte 4 tanko narezane artičoke, začine prema ukusu, uklonite s vatre i dodajte jednu žlicu vlasca i kopra. Popržite preostalu narezanu ljutiku na preostalom maslacu, u posudi za pirjanje s teškim dnom.
Dodajte rižu i popržite dok ne postane prozirna. Dodajte vino i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču temeljca i kuhajte. Dodajte artičoke i riblji umak koji ste prethodno pripremili.
Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite rižoto s vatre, umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i maslac.