recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Artičoka i ribljeg rižota


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 8 pripremljenih artičoka
  • [   ] 300 g miješane očišćene bijele ribe i kozica
  • [   ] 1 čaša suhog bijelog vina
  • [   ] 1 nasjeckana ljutika
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 1 l vrućeg ribljeg temeljca
  • [   ] sol i papar
  • [   ] 1 nasjeckana ljutika
  • [   ] 40 g maslaca
  • [   ] 1 krumpir narezan na kockice
  • [   ] 100 g vrhnja za kuhanje
  • [   ] sol i papar

Predložio: Gianfranco Bolognesi and Marco Cavallucci


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Priprema umaka od artičoka i ribljeg rižota: popržite nasjeckanu ljutiku na 40 g maslaca dok ne omekša. Dodajte kockice krumpira, jednu kutljaču temeljca, začinite prema potrebi i kuhajte 15 minuta.

Dodajte vrhnje, kuhajte nekoliko minuta i čuvajte na toplom. Popržite pola nasjeckane ljutike u loncu za pirjanje na 20 g maslaca, dok ne omekša.

 

Dodajte 4 tanko narezane artičoke, začine prema ukusu, uklonite s vatre i dodajte jednu žlicu vlasca i kopra. Popržite preostalu narezanu ljutiku na preostalom maslacu, u posudi za pirjanje s teškim dnom.
Dodajte rižu i popržite dok ne postane prozirna. Dodajte vino i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču temeljca i kuhajte. Dodajte artičoke i riblji umak koji ste prethodno pripremili.

 

Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite rižoto s vatre, umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i maslac.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO