recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto s dagnjama, rajčicom i origanom


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 2 kg dagnji sa školjkom
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 1 češanj češnjaka
  • [   ] 1 ljuta papričica
  • [   ] 2 rajčice
  • [   ] 20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] listići bosiljka
  • [   ] origano i peršin

Predložio: Gioacchino Pontrelli and Lorenzo Viani


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s dagnjama, rajčicom i origanom: operite dagnje i stavite ih u lonac za pirjanje s teškim dnom s pola čaše vina i pola čaše vode. Pokrijte i kuhajte na srednje-jakoj vatri dok se dagnje ne otvore.
Uklonite dagnje iz ljuski i bacite one koje se nisu otvorile. Procijedite tekućinu i spremite je za kasnije. Popržite nasjeckani češnjak i chilly papričicu na ulju u loncu za pirjanje s teškim dnom.

 

Dodajte dagnje narezane na grubo i rižu i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte preostalo vino i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.
Nastavite tako otprilike 16 minuta, zatim dodajte narezane rajčice i ukrasite nasjeckanim bosiljkom, origanom i peršinom.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO