recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto s dagnjama, rajčicom i origanom
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 2 kg dagnji sa školjkom
- [ ] 1 čaša bijelog vina
- [ ] 1 češanj češnjaka
- [ ] 1 ljuta papričica
- [ ] 2 rajčice
- [ ] 20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] listići bosiljka
- [ ] origano i peršin
Predložio: Gioacchino Pontrelli and Lorenzo Viani
Način pripreme:
Rižoto s dagnjama, rajčicom i origanom: operite dagnje i stavite ih u lonac za pirjanje s teškim dnom s pola čaše vina i pola čaše vode. Pokrijte i kuhajte na srednje-jakoj vatri dok se dagnje ne otvore.
Uklonite dagnje iz ljuski i bacite one koje se nisu otvorile. Procijedite tekućinu i spremite je za kasnije. Popržite nasjeckani češnjak i chilly papričicu na ulju u loncu za pirjanje s teškim dnom.
Dodajte dagnje narezane na grubo i rižu i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte preostalo vino i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.
Nastavite tako otprilike 16 minuta, zatim dodajte narezane rajčice i ukrasite nasjeckanim bosiljkom, origanom i peršinom.