recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto od sezonskog povrća i brbavica (morskih tartufa)
Što vam je potrebno
- [ ] 200 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 2 češnja češnjaka
- [ ] ½ čaše bijelog vina
- [ ] 1 l vrućeg ribljeg temeljca
- [ ] 200 g vrhova šparoga
- [ ] 50 g boba ili graška
- [ ] 500 g morskog tartufa (školjke)
- [ ] sol i papar
Predložio: Alfonso and Livia Iaccarino
20'
4
Srednja
Način pripreme:
Popržite dva češnja češnjaka na maslinovom ulju u loncu za pirjanje s teškim dnom sve dok ne omekšaju i potom ih uklonite. Dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte bijelo vino i pržite dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.
Nakon 8 minuta dodajte vrhove šparoga i bob ili grašak, začinite prema vašem ukusu. Nastavite tako još 8 minuta ili dok se riža ne skuha. U međuvremenu, operite i ostružite brbavice i oparite ih dok se ne otvore. Uklonite rižoto s vatre i poslužite u četiri tanjura, ukrašen brbavicama.