recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižota od šafrana i hobotnice


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Riserva del Fondatore Risotto
  • [   ] 100 g maslaca
  • [   ] 30 g nasjeckane ljutike
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 0.7 l vrućeg kokošjeg temeljca
  • [   ] 0.4 l ribljeg temeljca
  • [   ] 1 šalica šafrana
  • [   ] 100 g vrhnja za kuhanje
  • [   ] 1 kg svježe hobotnice
  • [   ] 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 100 g mrkve
  • [   ] 100 g poriluka
  • [   ] 100 g celera
  • [   ] 2 češnja češnjaka
  • [   ] 1 mala glavica luka
  • [   ] 2 čaše bijelog vina
  • [   ] 0.2 l vrućeg kokošjeg temeljca

Predložio: Roberto and Salvo Galas


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

 Za pripremu hobotnice: skuhajte hobotnicu u loncu za pirjanje, sa 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja, dodajte nasjeckano povrće, luk i češnjak. Ulijte dvije čaše bijelog vina o 0,2 l temeljca, pokrijte i kuhajte 50-60 minuta na umjerenoj vatri. Uklonite hobotnicu iz njezine tekućine, ogulite je i stavite u zdjelu pokrivenu folijom za omatanje. Pritisnite i ostavite u hladnjaku 6 sati.

Za pripremu rižota od šafrana i hobotnice: popržite ljutiku na 70 g maslaca i šafranu u loncu za pirjanje s teškim dnom, dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna. Ulijte vino i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog ribljeg temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta.

Uklonite rižoto s vatre i umiješajte maslac i vrhnje. Poslužite rižoto u četiri tanjura i na njega posložite tanke kriške hobotnice.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"