recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto od crvenog grejpa i kozica


Što vam je potrebno

  • [   ] 260 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 60 g maslaca
  • [   ] 20 g nasjeckane ljutike
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 0.8 l vrućeg povrtnog temeljca (pripremljenog također koristeći ljuske kozica)
  • [   ] 30 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 1 ružičasti grejp
  • [   ] 12 kozica
  • [   ] 3 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] krasuljica
  • [   ] sol i papar

Predložio: Dario Ranza


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto od crvenog grejpa i kozica: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckanu ljutiku na 30 g maslaca, dok ne omekša. Dodajte rižu i dobro pržite dok ne postane prozirna. Ulijte vino i miješajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 15 minuta. Dodajte naribanu koru jednog grejpa i četiri narezane kozice te ostavite dvije minute. U međuvremenu, zakuhajte sok od grejpa dok se količina ne smanji za 2/3, dodajte ostatak maslaca i miješajte.

Popržite preostale kozice u maslinovom ulju, posolite i popaprite prema potrebi. Dodajte rižoto u umak i umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano. Rasporedite rižu u 4 tanjura i zatim posložite na rižu 4 tanke kriške grejpa, kozice i krasuljicu.

 


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO