recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto od šparoga, cvjetova tikvica i šafrana
Što vam je potrebno
- [ ] 240 g riže Gran Gallo Risotto
- [ ] 30 g maslaca
- [ ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 4 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 1 nasjeckana glavica luka
- [ ] 250 g šampanjca
- [ ] 2 l kokošjeg temeljca
- [ ] 10 cvjetova tikvice
- [ ] 12 šparoga
- [ ] 1 šalica šafrana
Predložio: Sirio Maccioni
20'
4
Jednostavna
Način pripreme:
Rižoto od šparoga, cvjetova tikvica i šafrana: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckani luk dok ne omekša. Dodajte rižu i dobro pržite dok ne postane prozirna. Dolijevajte šampanjac dok ne ishlapi. Dodajte narezane šparoge (uklonite vrhove) i dodajte kutljaču toplog temeljca. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.
Nastavite tako otprilike 16 minuta. U rižoto dodajte narezane cvjetove tikvica i šafran i umiješajte maslac i ribani sir Parmigiano Reggiano. Rasporedite rižoto u 4 tanjura i na vrh stavite vrhove šparoga koje ste prethodno prokuhali 5 minuta. Poslužite rižoto od šparoga, cvjetova tikvica i šafrana.