recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto od češnjaka, školjki i morskih puževa


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Riserva Del Fondatore Risotto
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 1 luk
  • [   ] 1 nasjeckani celer (stabljika)
  • [   ] 1 nasjeckana mrkva
  • [   ] 300 g bijelog vina
  • [   ] 1 l vrućeg ribljeg temeljca
  • [   ] 40 morskih puževa
  • [   ] 40 školjki
  • [   ] 80 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 120 g češnja češnjaka
  • [   ] 100 g mlijeka
  • [   ] nasjeckani peršin
  • [   ] sol i papar

Predložio: Elia Rizzo


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto od češnjaka, školjki i morskih puževa: u loncu za pirjanje, popržite nasjeckani luk, celer i mrkvu na 20 g maslaca, dodajte vino, 1 litru vode, morske puževe i kuhajte 2 sata. Uklonite pijesak iz vode i perite morske puževe pod tekućom vodom 1 sat.

U drugom loncu za pirjanje, zapržite 1 češanj češnjaka u žlici ulja, popržite školjke 3 minute, zatim ih otvorite i čuvajte umak od kuhanja sa strane.  Skuhajte 100 g češnjaka u 100 g mlijeka i tucite. Pržite rižu u loncu za pirjanje s teškim dnom na 30 g maslaca i dodajte kutljaču toplog ribljeg temeljca i kuhajte.

Kad riža upije temeljac, dodajte ga jošm svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite rižoto s vatre i dodajte umak od češnjaka i umiješajte ga u ulje i peršin.

Poslužite rižoto zajedno sa školjkama, morskim puževima i umacima.

More Rice Recipes


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"