recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto od češnjaka, školjki i morskih puževa
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Riserva Del Fondatore Risotto
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 1 luk
- [ ] 1 nasjeckani celer (stabljika)
- [ ] 1 nasjeckana mrkva
- [ ] 300 g bijelog vina
- [ ] 1 l vrućeg ribljeg temeljca
- [ ] 40 morskih puževa
- [ ] 40 školjki
- [ ] 80 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 120 g češnja češnjaka
- [ ] 100 g mlijeka
- [ ] nasjeckani peršin
- [ ] sol i papar
Predložio: Elia Rizzo
Način pripreme:
Rižoto od češnjaka, školjki i morskih puževa: u loncu za pirjanje, popržite nasjeckani luk, celer i mrkvu na 20 g maslaca, dodajte vino, 1 litru vode, morske puževe i kuhajte 2 sata. Uklonite pijesak iz vode i perite morske puževe pod tekućom vodom 1 sat.
U drugom loncu za pirjanje, zapržite 1 češanj češnjaka u žlici ulja, popržite školjke 3 minute, zatim ih otvorite i čuvajte umak od kuhanja sa strane. Skuhajte 100 g češnjaka u 100 g mlijeka i tucite. Pržite rižu u loncu za pirjanje s teškim dnom na 30 g maslaca i dodajte kutljaču toplog ribljeg temeljca i kuhajte.
Kad riža upije temeljac, dodajte ga jošm svaki put kad je potrebno. Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite rižoto s vatre i dodajte umak od češnjaka i umiješajte ga u ulje i peršin.
Poslužite rižoto zajedno sa školjkama, morskim puževima i umacima.