Što vam je potrebno
- [ ] 250 g riže Riso Roma
- [ ] 500 g trlje
- [ ] 200 g malih lignji
- [ ] 100 g cvijeta tikvice
- [ ] ½ čaše bijelog vina
- [ ] 2 češnja češnjaka
- [ ] 100 g zrele rajčice
- [ ] 100 g ekstra djevičanskog ulja
- [ ] 1 celer
- [ ] 1 mrkva
- [ ] 1 luk
- [ ] 1 jušna žlica mljevenog peršina
- [ ] 1 mljevena papričica
- [ ] vrući riblji temeljac
Predložio: Gioacchino Pontrelli and Lorenzo Viani
20'
4
Srednja
Način pripreme:
Pripremite riblji temeljac: očistite ciple od kostiju i skuhajte ih u 1,5l vode s mrkvom, celerom i lukom.
Za pripremu rižota od cipala, lignji i cvjetova tikvica: popržite nasjeckani češnjak i chilly papričicu na ulju u loncu za pirjanje s teškom dnom. Dodajte rižu i dobro popržite dok ne postane prozirna. Dodajte ciple i lignje, ulijte vino i miješajte dok ne ishlapi.
Dodajte kutljaču toplog ribljeg temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno. Nastavite tako otprilike 12 minuta, zatim dodajte narezane cvjetove tikvica, rajčicu i začinite peršinom. Nastavite kuhati rižoto još 5 minuta i poslužite.