recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto umaka od kozica


Što vam je potrebno

  • [   ] 320 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 700 g kozica
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 20 g bademovog brašna
  • [   ] 3 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] temeljac od kozica (prokuhajte ljuske)
  • [   ] 50 g nasjeckanog luka
  • [   ] 1 mljeveni češanj češnjaka
  • [   ] chilly papričica
  • [   ] mljeveni peršin

Predložio: Antonio and Sabina Graziano


20'
4
Easiest

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Priprema umaka od kozica: izmiksajte kozice (čuvajte sa strane 4 kozice za ukras). Popržite nasjeckani luk i izmrvljene glave kozica u loncu za pirjanje s teškim dnom na 50 g maslaca dvije minute. Uklonite glave, dodate rižu i dobro popržite dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču toplog temeljca od kozica i kuhajte. Nastavite tako otprilike 16 minuta.

Dodajte umak od kozica rižotu od crvenih kozica i umiješajte ulje, bademovo brašno, mješavinu češnjaka i chilly papričica. Rasporedite rižoto u 4 tanjura i na svaki stavite po jednu kozicu koju ste prethodno spekli na ulju.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO