recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto s kozicama i medvjeđim lukom


Što vam je potrebno

  • [   ] 320 g riže Riserva Del Fondatore Risotto
  • [   ] 70 g maslaca
  • [   ] 50 g nasjeckanog luka
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
  • [   ] 100 g maslaca
  • [   ] 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 50 g mljevene medvjeđe trave
  • [   ] 50 g vrhnja za kuhanje
  • [   ] 8 velikih kozica

Predložio: Roberto and Salvo Galas


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s kozicama i medvjeđim lukom: u loncu za pirjanje s tvrdim dnom popržite luk u 70 g maslaca, dodajte rižu i dobro pržite dok ne postane prozirna. Dodajte vino i kuhajte dok ne ishlapi.  Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta.

U međuvremenu, ispecite kozice u ulju. Uklonite ljuske i narežite 4 kozice. Izrežite preostale 4 na dva jednaka dijela i čuvajte ih na toplom. Uklonite rižoto s vatre i umiješajte medvjeđi luk, narezane komade kozica, 100 g maslaca, ribani sir Parmigiano Reggiano i vrhnje. Podijelite rižu u četiri tanjura i na svaki stavite po 1 kozicu.

More Rice Recipes


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"