recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto od cvjetova tikvica i sezonskog povrća


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto rice
  • [   ] 100 g maslaca
  • [   ] ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • [   ] 2 l kokošjeg temeljca
  • [   ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 3 čajne žličice balzamičnog octa
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 1 mala glavica bijelog luka
  • [   ] 8 tikvica s cvijetom
  • [   ] 500 g tikvica
  • [   ] 8 malih mrkvi
  • [   ] 12 malih glavica luka
  • [   ] 3 artičoke
  • [   ] 100 g lisičarki
  • [   ] 4 cvijeta tikvice
  • [   ] 4 rebra karde (divlje artičoke)

Predložio: Alain Ducasse


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto od cvjetova tikvica i sezonskog povrća: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite cvjetove tikvica na ulju i kutljači temeljca. Skuhajte luk i mrkvu na isti način. Narežite artičoke u 8 dijelova (zadržite jednu sirovu za ukras). Operite gljive i stabljike karde (španjolske artičoke). Narežite na tanko 1 artičoku zajedno s tikvicama. Podijelite cvjetove u 4 dijela.

Za pripremu umaka: narežite 100 g tikvica. Kuhajte u preostalom ulju i u kutljači temeljca 10 minuta. Izmiksajte i stavite sa strane. Za pripremu rižota: u loncu za pirjanje s teškim dnom, popržite na maslinovom ulju isjeckani luk, dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna.

Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta.  Uklonite rižoto s vatre i umiješajte maslac, ribani sir Parmigiano Reggiano i ocat. U tavi specite artičoke i gljive na ulju, dodajte cijele tikvice, mrkvu i ocat.

Poslužite u 4 tanjura ukrašeno povrćem i kriškama karde

More Rice Recipes


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO