recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižota od bundeve i pršuta San Daniele


Što vam je potrebno

  • [   ] 200 g riže Riserva Del Fondatore Risotto
  • [   ] 20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 20 g nasjeckane ljutike
  • [   ] 175 g nasjeckane buče
  • [   ] 7 dl vrućeg kokošjeg temeljca
  • [   ] 1 čaša bijelog vina ili šampanjca Brut
  • [   ] 4 deblje kriške pršuta San Daniele
  • [   ] 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] sol i papar

Predložio: Anton Mosimann


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Za pripremu rižota od bundeve i pršuta San Daniele: kuhajte narezanu bundevu 8 minuta. U loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckanu ljutiku na ulju dok ne omekša. Dodajte rižu i dobro pržite dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte.

Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta.  Uklonite s vatre i umiješajte vino, ribani sir Parmigiano Reggiano i komadić maslaca. Začinite prema ukusu.

Poslužite rižoto s narezanim pršutom San Daniele.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"