recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižota od bundeve i pršuta San Daniele
Što vam je potrebno
- [ ] 200 g riže Riserva Del Fondatore Risotto
- [ ] 20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 20 g nasjeckane ljutike
- [ ] 175 g nasjeckane buče
- [ ] 7 dl vrućeg kokošjeg temeljca
- [ ] 1 čaša bijelog vina ili šampanjca Brut
- [ ] 4 deblje kriške pršuta San Daniele
- [ ] 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] sol i papar
Predložio: Anton Mosimann
20'
4
Srednja
Način pripreme:
Za pripremu rižota od bundeve i pršuta San Daniele: kuhajte narezanu bundevu 8 minuta. U loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckanu ljutiku na ulju dok ne omekša. Dodajte rižu i dobro pržite dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte.
Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno. Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite s vatre i umiješajte vino, ribani sir Parmigiano Reggiano i komadić maslaca. Začinite prema ukusu.
Poslužite rižoto s narezanim pršutom San Daniele.