recepti "Recepti za klasike među rižotima"
Suvremene izmjene omiljenih tradicionalnih recepata.
Riže s potočarkom i žabljim
Što vam je potrebno
- [ ] 400 g očišćene žabe
- [ ] 200 g nasjeckanog luka
- [ ] 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 100 g rajčice narezane na kockice i bez sjemenja
- [ ] 1 jušna žlica smrvljenog mažurana
- [ ] sol i papar. Kremasta potočarka
- [ ] 200 g oprane potočarke bez stabljika; 50 g maslaca
- [ ] 50 g biljnog ulja
- [ ] sol i papar. Riža
- [ ] 240 g riže Riserva Del Fondatore Risotto
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 50 g biljnog ulja
- [ ] 1 nasjeckana glavica luka
- [ ] 1 čaša suhog bijelog vina
- [ ] vrući kokošji temeljac
Predložio: Silvana Ferrari
Način pripreme:
Žablji ragu za rižu: u tavi na maslinovom ulju, omekšajte luk, zatim dodajte žabe, sol i papar i kuhajte oko 15 minuta. Kad su kuhane, uklonite žabe iz tave, izvadite kosti i vratite ih u tavu s rajčicama. Kuhajte još 6-7 minuta.
Kremaste potočarke: pomiješajte maslac, potočarke, začine i malo temeljca u loncu za pirjanje i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodajte nekoliko komadića maslaca i izmiješajte. Procijedite i zgusnite.
Za pripremu riže s potočarkom i žabljim raguom: u loncu za pirjanje s teškim dnom, popržite luk na maslacu i ulju. Dodajte rižu i dobro je popržite. Dodajte vino i ostavite da ishlapi. Dodajte kutljaču kokošjeg temeljca i svaki put kad ishlapi dodajte još po jednu kutljaču. Kad je riža kuhana ‘al dente’, dodajte kremaste potočarke i zagrijte. Dodajte veći komad maslaca i dobro miješajte.
Poslužite rižu s velikom žlicom žabljeg ragua.