recepti "Recepti za klasike među rižotima"


Suvremene izmjene omiljenih tradicionalnih recepata.


Rižoto s paprikom, jesetrom, kozicama i rukolom


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Riserva 1856 Carnaroli
  • [   ] 200 g svježih kozica
  • [   ] 200 g svježe jesetre narezane na kockice
  • [   ] 100 g paprike narezane na rezance i dinstane na maslacu
  • [   ] 80 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 50 g maslaca
  • [   ] 1 l vrućeg povrtnog temeljca
  • [   ] 1 čaša suhog bijelog vina
  • [   ] 1 jušna žlica nasjeckane ljutike
  • [   ] 1 jušna žlica nasjeckanog začinskog bilja (majčine dušice
  • [   ] mažurana
  • [   ] peršina)
  • [   ] 1 mali svežanj rikole

Predložio: Annamaria Leoni


30'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s paprikom, jesetrom, kozicama i rukolom: u loncu za pirjanje s teškim dnom, omekšajte ljutiku na maslacu. Dodajte rižoto i popržite. Dodajte vino i ostavite da ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte dok riža ne upije temeljac. Nastavite tako dodavati temeljac.

Nakon 8-9 minuta dodajte kozicama, jesetri i paprici. Nastavite dodavati temeljac prema potrebi dok se rižoto ne skuha. Uklonite s vatre i dobro pomiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i nasjeckano začinsko bilje. Podijelite u 4 zagrijana tanjura i ukrasite rukolom. Poslužite rižoto s paprikom, jesetrom i kozicama.


Ispišite recept

Ostali recepti "Recepti za klasike među rižotima"