recepti "Recepti za klasike među rižotima"
Suvremene izmjene omiljenih tradicionalnih recepata.
Rižoto s paprikom, jesetrom, kozicama i rukolom
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Riserva 1856 Carnaroli
- [ ] 200 g svježih kozica
- [ ] 200 g svježe jesetre narezane na kockice
- [ ] 100 g paprike narezane na rezance i dinstane na maslacu
- [ ] 80 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 1 l vrućeg povrtnog temeljca
- [ ] 1 čaša suhog bijelog vina
- [ ] 1 jušna žlica nasjeckane ljutike
- [ ] 1 jušna žlica nasjeckanog začinskog bilja (majčine dušice
- [ ] mažurana
- [ ] peršina)
- [ ] 1 mali svežanj rikole
Predložio: Annamaria Leoni
30'
4
Srednja
Način pripreme:
Rižoto s paprikom, jesetrom, kozicama i rukolom: u loncu za pirjanje s teškim dnom, omekšajte ljutiku na maslacu. Dodajte rižoto i popržite. Dodajte vino i ostavite da ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte dok riža ne upije temeljac. Nastavite tako dodavati temeljac.
Nakon 8-9 minuta dodajte kozicama, jesetri i paprici. Nastavite dodavati temeljac prema potrebi dok se rižoto ne skuha. Uklonite s vatre i dobro pomiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i nasjeckano začinsko bilje. Podijelite u 4 zagrijana tanjura i ukrasite rukolom. Poslužite rižoto s paprikom, jesetrom i kozicama.