recepti "Recepti za klasike među rižotima"
Suvremene izmjene omiljenih tradicionalnih recepata.
Rižoto s vlaknima šafrana i tikvicama
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 100 g tikvica narezanih na kockice
- [ ] 1.2 l vrućeg goveđeg temeljca
- [ ] 80 g maslaca
- [ ] 70 g kobasice
- [ ] 50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 1 čaša bijelog vina
- [ ] 1 glavica nasjeckanog luka
- [ ] 1 jušna žlica niti šafrana
Predložio: Paolo and Massimo Milan
25'
4
Jednostavna
Način pripreme:
Rižoto s vlaknima šafrana i tikvicama: u loncu za pirjanje popržite tikvice u 30 g ulja. Ogulite kobasice i izmrvite ih u tavi za koju se hrana ne lijepi. Pecite na laganoj vatri i odstranite masnoću. U loncu za pirjanje s teškim dnom, omekšajte luk u 30 g maslaca. Dodajte rižoto i dobro popržite.
Dodajte vino i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte šafran i kutljaču toplog temeljca. Kad riža upije temeljac, dodajte još temeljca prema potrebi. Kad je riža kuhana, uklonite s vatre i dobro umiješajte maslac, ribani sir Parmigiano Reggiano, tikvice i kobasice. Rasporedite u 4 zagrijana tanjura i poslužite odmah.