recepti "Recepti za klasike među rižotima"


Suvremene izmjene omiljenih tradicionalnih recepata.


Rižoto s vlaknima šafrana i tikvicama


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 100 g tikvica narezanih na kockice
  • [   ] 1.2 l vrućeg goveđeg temeljca
  • [   ] 80 g maslaca
  • [   ] 70 g kobasice
  • [   ] 50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 1 glavica nasjeckanog luka
  • [   ] 1 jušna žlica niti šafrana

Predložio: Paolo and Massimo Milan


25'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s vlaknima šafrana i tikvicama: u loncu za pirjanje popržite tikvice u 30 g ulja. Ogulite kobasice i izmrvite ih u tavi za koju se hrana ne lijepi. Pecite na laganoj vatri i odstranite masnoću. U loncu za pirjanje s teškim dnom, omekšajte luk u 30 g maslaca.  Dodajte rižoto i dobro popržite.

Dodajte vino i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte šafran i kutljaču toplog temeljca. Kad riža upije temeljac, dodajte još temeljca prema potrebi. Kad je riža kuhana, uklonite s vatre i dobro umiješajte maslac, ribani sir Parmigiano Reggiano, tikvice i kobasice. Rasporedite u 4 zagrijana tanjura i poslužite odmah.


Ispišite recept

Ostali recepti "Recepti za klasike među rižotima"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO