recepti "Recepti za klasike među rižotima"


Suvremene izmjene omiljenih tradicionalnih recepata.


Rižoto s muzgavcem, maslinama, kaparama i bosiljkom


Što vam je potrebno

Za rižoto
  • [   ] 250 g riže Riserva 1856 Carnaroli
  • [   ] 250 g očišćenog mrkača
  • [   ] 80 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 50 g cherry rajčica
  • [   ] 50 g paprike narezane na rezance
  • [   ] 30 g bijelih maslina
  • [   ] 30 g crnih maslina
  • [   ] 10 g opranih kapara
  • [   ] 8 listova bosiljka
  • [   ] 1 mali komad celera
  • [   ] 1 mrkva i 1 glavica luka srednje veličine
  • [   ] 
Za umak
  • [   ] 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 50 g listova bosiljka
  • [   ] sol

Predložio: Alfonso Iaccarino


30'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s muzgavcem, maslinama, kaparama i bosiljkom: napravite umak od bosiljka tako što ćete u blenderu izmiješati bosiljak, ulje i sol. Pecite na grill tavi i ogulite papriku i izrežite je na trake. Pripremite temeljac od celera, mrkve i luka koje ćete kuhati u 1,5 l kipuće vode oko 30  minuta. Uklonite povrće i kratko prokuhajte muzgavce. Izvadite koštice iz maslina i izrežite ih na male komade, razrežite rajčicu na četiri dijela. U loncu za pirjanje s teškim dnom, prepržite rižu u pola količine ulja.

Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte sve dok riža ne upije temeljac. Nastavite ovako dodavati temeljac sve dok riža ne bude skuhana ‘al dente’. Za vrijeme ovog postupka, nakon otprilike 10 minuta, dodajte hobotnicu i kapare. Kad je riža kuhana, uklonite s vatre, začinite i umiješajte preostalo ulje, paprike, masline i rajčicu. Rasporedite rižoto u 4 ugrijana tanjura, stavite preko njega umak i rasporedite masline i listove bosiljka.


Ispišite recept

Ostali recepti "Recepti za klasike među rižotima"