Što vam je potrebno
- [ ] 340 g riže Riso Gallo Risotto
- [ ] 40 g maslac
- [ ] 1 sitno nasjeckana glavica luka
- [ ] 1 čaša suhog bijelog vina
- [ ] 1.2 l vrućeg povrtnog ili kokošjeg temeljca
- [ ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 300 g sitno nasjeckanih šparoga
Predložio:
20'
4
Easiest
Način pripreme:
Rižoto sa šparogama: popržite jedan srednji sitno nasjeckani luk i narezane stabljike šparoga u 40 g maslaca dok ne omekšaju. Dodajte 340 g riže Rižoto i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte čašu suhog bijelog vina i kuhajte dok ne ishlapi.
Dodajte 1 l toplog kokošjeg ili povrtnog temeljca i kuhajte uz povremeno miješanje. Nakon 14 minuta, riža će upiti temeljac i bit će kuhana i kremasta, ali će i dalje ostati izdržljiva na ugriz u sredini. Ako želite postići blažu konzistenciju zrna ‘al dente’, dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte dok ga riža ne upije.
Nastavite tako sve dok rižoto ne dostigne željenu konzistenciju. Umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i poslužite.