recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto s crnim vinom Barolo


Što vam je potrebno

  • [   ] 340 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 60 g maslaca
  • [   ] 1 sitno nasjeckana srednja glavica luka
  • [   ] 1 boca crnog vina Barolo (ili drugog crnog vina)
  • [   ] 1
  • [   ] 2 l vrućeg goveđeg temeljca
  • [   ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano

Predložio:


20'
4
Zahtjevna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s crnim vinom Barolo: popržite jedan sitno nasjeckani srednji luk na 40 g maslaca dok ne omekša. Dodajte 340 g riže 3 Zrna i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte cijelu čašu crnog vina Barolo i kuhajte dok ne ishlapi.

 

Dodajte kutljaču toplog temeljca, kuhajte i miješajte dok riža ne upije tekućinu, zatim dodajte još jednu čašu vina Barolo. Nastavite tako dodavajući naizmjenično vino i temeljac dok se zrna ne skuhaju. Uklonite s vatre, umiješajte maslac, zrna papra, majčinu dušicu i ribani sir Parmigiano Reggiano i poslužite.

 


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO