recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto s crnim vinom Barolo
Što vam je potrebno
- [ ] 340 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 60 g maslaca
- [ ] 1 sitno nasjeckana srednja glavica luka
- [ ] 1 boca crnog vina Barolo (ili drugog crnog vina)
- [ ] 1
- [ ] 2 l vrućeg goveđeg temeljca
- [ ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
Predložio:
20'
4
Zahtjevna
Način pripreme:
Rižoto s crnim vinom Barolo: popržite jedan sitno nasjeckani srednji luk na 40 g maslaca dok ne omekša. Dodajte 340 g riže 3 Zrna i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte cijelu čašu crnog vina Barolo i kuhajte dok ne ishlapi.
Dodajte kutljaču toplog temeljca, kuhajte i miješajte dok riža ne upije tekućinu, zatim dodajte još jednu čašu vina Barolo. Nastavite tako dodavajući naizmjenično vino i temeljac dok se zrna ne skuhaju. Uklonite s vatre, umiješajte maslac, zrna papra, majčinu dušicu i ribani sir Parmigiano Reggiano i poslužite.