recepti "Recepti za klasike među rižotima"


Suvremene izmjene omiljenih tradicionalnih recepata.


 Rižoto s pupoljcima cikorije i mesnim okruglicama


Što vam je potrebno

  • [   ] 200 g riže Riserva 1856 Carnaroli
  • [   ] 200 g belgijske cikorije koju ste blanširali otprilike 5 minuta i ostavili da se ohladi
  • [   ] 20 telećih okruglica
  • [   ] 100 g teletine narezane na kockice
  • [   ] 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 30 g narezana rajčice
  • [   ] ½ glavice sitno nasjeckanog luka
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • [   ] 2 jušne žlice ribanog zrelog sira 'caciocavallo'
  • [   ] slatke paprike i rajčice narezane na tanke rezance
  • [   ] ljuta papričica
  • [   ] sol
  • [   ] papar
  • [   ] mesni temeljac

Predložio: Dora and Antonella Ricci


40'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s pupoljcima cikorije i mesnim okruglicama: zagrijte 20 g ulja u loncu za pirjanje s teškim dnom i dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok ne omekša i zatim dodajte teleće meso i mesne okruglice. Kuhajte tri minute i zatim stavite sa strane. U istom loncu, umiješajte rižu u sokove i kuhajte dok se riža dobro ne preprži i dok ne počne mijenjati boju.

 

Dodajte vino i deglazirajte. Nastavite kuhati uz dodavanje kutljače toplog temeljca, dodavajući još temeljca postupno kako ga riža upije. Stavite preostalo ulje i češnjak u plitku tavu i prepržite narezane rajčice na vatri 2 minute, dodajte sol i papar i stavite sa strane. 3 minute prije nego li je rižoto kuhan, dodajte pupoljke cikorije, teletinu, mesne okruglice, narezanu rajčicu, chilly papričicu, sol i papar.

Prije posluživanja, dodajte ribani sir ‘caciocavallo’ i miješajte dok ne postignete kremastu konzistenciju.

 


Ispišite recept

Ostali recepti "Recepti za klasike među rižotima"