recepti "Recepti za klasike među rižotima"
Suvremene izmjene omiljenih tradicionalnih recepata.
Rižoto s pupoljcima cikorije i mesnim okruglicama
Što vam je potrebno
- [ ] 200 g riže Riserva 1856 Carnaroli
- [ ] 200 g belgijske cikorije koju ste blanširali otprilike 5 minuta i ostavili da se ohladi
- [ ] 20 telećih okruglica
- [ ] 100 g teletine narezane na kockice
- [ ] 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 30 g narezana rajčice
- [ ] ½ glavice sitno nasjeckanog luka
- [ ] 1 čaša bijelog vina
- [ ] 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- [ ] 2 jušne žlice ribanog zrelog sira 'caciocavallo'
- [ ] slatke paprike i rajčice narezane na tanke rezance
- [ ] ljuta papričica
- [ ] sol
- [ ] papar
- [ ] mesni temeljac
Predložio: Dora and Antonella Ricci
Način pripreme:
Rižoto s pupoljcima cikorije i mesnim okruglicama: zagrijte 20 g ulja u loncu za pirjanje s teškim dnom i dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok ne omekša i zatim dodajte teleće meso i mesne okruglice. Kuhajte tri minute i zatim stavite sa strane. U istom loncu, umiješajte rižu u sokove i kuhajte dok se riža dobro ne preprži i dok ne počne mijenjati boju.
Dodajte vino i deglazirajte. Nastavite kuhati uz dodavanje kutljače toplog temeljca, dodavajući još temeljca postupno kako ga riža upije. Stavite preostalo ulje i češnjak u plitku tavu i prepržite narezane rajčice na vatri 2 minute, dodajte sol i papar i stavite sa strane. 3 minute prije nego li je rižoto kuhan, dodajte pupoljke cikorije, teletinu, mesne okruglice, narezanu rajčicu, chilly papričicu, sol i papar.
Prije posluživanja, dodajte ribani sir ‘caciocavallo’ i miješajte dok ne postignete kremastu konzistenciju.