recepti "Recepti za klasike među rižotima"


Suvremene izmjene omiljenih tradicionalnih recepata.


Rižoto s topljenim sirom Parmigiano Reggiano i tučcima šafrana


Što vam je potrebno

  • [   ] 350 g riže Originario risotto
  • [   ] 1 sitno nasjeckana ljutika 100 g maslaca
  • [   ] 200 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 1 čaša slatkog bijelog vina
  • [   ] tučci šafrana
  • [   ] 500 ml mesnog temeljca
  • [   ] 50 g svježeg slatkog vrhnja

Predložio: Romano Tamani


30'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s topljenim sirom Parmigiano Reggiano i tučcima šafrana: zagrijte 50 g maslaca i prepržite ljutiku na laganoj vatri dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte rižu i miješajte dok nije dobro prepržena i dok ne počne mijenjati boju. Dodajte bijelo vino i ostavite da ishlapi, zatim dodajte pola količine tučaka šafrana.

 

Nastavite kuhati uz dodavanje toplog temeljca, malo po malo, sve dok se riža ne skuha ‘al dente’. U međuvremenu, na laganoj vatri zagrijte preostali maslac u posebnoj tavi, dodajte vrhnje i pola količine sira.

 

Miješajte dobro smjesu tako da se istopi i dodajte je u rižoto te miješajte dok ne postignete kremastu konzistenciju zajedno s ostatkom ribanog sira Parmigiano Reggiano. Ukrasite rižoto s preostalim tučcima šafrana.


Ispišite recept

Ostali recepti "Recepti za klasike među rižotima"

Za ovaj recept:

RIŽA ORIGINARIO