Rižoto, klasično talijansko jelo, postalo je zaštitnim znakom vrhunske talijanske gastronomije u restoranima diljem svijeta i priziva sliku sofisticirane, profinjene, talijanske gastronomije. Misija tvrtke Riso Gallo je oduvijek bila širenje kulture jela rižoto diljem svijeta. Kako bi proslavila jelo koje se pojavljuje prvi put pred više od dva stoljeća i koje predstavlja zaštitni znak talijanske vrhunske gastronomije širom svijeta, tvrtka već od 1998. godine objavljuje Gallo vodič, zbirku „remek djela rižota“ koju su izradili najbolji kuhari i koja je postala dragocjeni alat za sve one koji žele uživati u kreativnosti talijanske kuhinje posjećivanjem ekskluzivnih restorana u kojima je rižoto neupitna zvijezda predstave.
Radi se o pravom putovanju u otkrivanje riže koje počinje u Sjevernoj Italiji i vijuga po cijeloj zemlji prije prelaska granica i dostizanja svih kontinenata.
U vodič svaki vrhunski kuhar uvrštava svoj vlastiti recept za ekskluzivni rižoto. Posljednje izdanje ove vrijedne knjige odlikuje se međunarodnim priznanjem: radi se o dvojezičnom izdanju (talijanskom i engleskom) koje uključuje također razne poznate strane restorane.
Vodič Gallo je dostupan u knjižarama većih gradova diljem Italije i u internetskoj trgovini tvrtke Riso Gallo za uslugu kupnje na internetu.