recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Jagodama and Calvados rižoto


Što vam je potrebno

  • [   ] 200 g riže Risotto Originario
  • [   ] 40 g maslaca
  • [   ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
  • [   ] 50 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 250 jagoda
  • [   ] 3 jušne žlice pića Calvados

Predložio: Romano and Francesco Belfiore


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Popržite rižoto na maslacu u loncu za pirjanje s teškim dnom.

Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Zatim dodajte 100 g narezanih jagoda.

Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.

Nastavite tako otprilike 16 minuta.

Uklonite rižoto s vatre i umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano, maslac i Calvados (francusku rakiju od jabuka).

Podijelite rižoto u 4 tanjura i ukrasite preostalim jagodama.

 


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ORIGINARIO