recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Jagodama and Calvados rižoto
Što vam je potrebno
- [ ] 200 g riže Risotto Originario
- [ ] 40 g maslaca
- [ ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
- [ ] 50 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 250 jagoda
- [ ] 3 jušne žlice pića Calvados
Predložio: Romano and Francesco Belfiore
20'
4
Jednostavna
Način pripreme:
Popržite rižoto na maslacu u loncu za pirjanje s teškim dnom.
Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Zatim dodajte 100 g narezanih jagoda.
Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.
Nastavite tako otprilike 16 minuta.
Uklonite rižoto s vatre i umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano, maslac i Calvados (francusku rakiju od jabuka).
Podijelite rižoto u 4 tanjura i ukrasite preostalim jagodama.