recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Milanski rižoto


Što vam je potrebno

  • [   ] 340 g riže Riso Gallo Risotto
  • [   ] 40 g maslaca
  • [   ] 1 sitno nasjeckana srednja glavica luka
  • [   ] 1 čaša suhog bijelog vina
  • [   ] 1.2 l vrućeg povrtnog ili kokošjeg temeljca
  • [   ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] obilni prstohvat šafrana

Predložio:


20'
4
Easiest

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Milanski rižoto:  popržite jedan sitno nasjeckani srednji luk u 40 g maslaca dok ne omekša. Dodajte 340 g riže Rižoto i pržite dok ne postane prozirna, Dodajte čašu suhog bijelog vina i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte 1 l toplog kokošjeg ili povrtnog temeljca i kuhajte uz povremeno miješanje.

Nakon 14 minuta, riža će upiti temeljac i bit će kuhana i kremasta, ali će i dalje ostati izdržljiva na ugriz u sredini.  Ako želite postići blažu konzistenciju zrna ‘al dente’, dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhaj te dok ga riža ne upije. Nastavite tako sve dok rižoto ne dostigne željenu konzistenciju. Umiješajte bogati prstohvat šafrana, ribani sir Parmigiano Reggiano i poslužite vaš milanski rižoto.

 


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"