recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Pileći rižoto


Što vam je potrebno

  • [   ] 340 g riže Riso Gallo Carnaroli Risotto
  • [   ] 40 g maslaca
  • [   ] 1 sitno nasjeckana srednja glavica luka
  • [   ] 1 mala stabljika celera i 1 mala sitno nasjeckana mrkva
  • [   ] 1 čaša suhog bijelog vina
  • [   ] 1
  • [   ] 2 l vrućeg povrtnog ili kokošjeg temeljca
  • [   ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 2 cijela komada pilećih prsa narezanih na kockice
  • [   ] nasjeckani peršin

Predložio:


20'
4
Easiest

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Popržite jedan sitno nasjeckani luk srednje veličine, celer i mrkvu na 40 g maslaca dok ne omekša. Dodajte piletinu narezanu na komadiće i pržite još nekoliko minuta. Zatim dodajte 340 g riže Rižoto i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte čašu suhog bijelog vina i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte 1 l toplog kokošjeg ili povrtnog temeljca i kuhajte uz povremeno miješanje. Nakon 14 minuta, riža će upiti temeljac i bit će kuhana i kremasta, ali će i dalje ostati izdržljiva na ugriz u sredini.  Ako želite postići blažu konzistenciju zrna ‘al dente’, dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte dok ga riža ne upije. Nastavite tako sve dok rižoto ne dostigne željenu konzistenciju. Umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i nasjeckani peršin i poslužite.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA CARNAROLI