recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto od kozica i tikvica


Što vam je potrebno

  • [   ] 350 g riže Riso Roma
  • [   ] 12 oljuštenih kozica
  • [   ] 2 nasjeckane tikvice
  • [   ] 1 sitno nasjeckani luk
  • [   ] ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • [   ] 1.5 l vrućeg ribljeg temeljca
  • [   ] 1 čaša bijelog vina
  • [   ] sol i papar

Predložio: Francesco


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Priprema umaka za rižoto od kozica i tikvica: u loncu za pirjanje s teškim dnom, u pola žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja popržite pola nasjeckanog luka dok ne omekša. Dodajte kozice i kuhajte. Dodajte čašu bijelog vina i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte narezane tikvice i nastavite kuhati 10-15 minuta.

 

Priprema rižota: u dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja popržite preostalu polovicu nasjeckanog luka , dodajte malo vina za kuhanje dok ne ishlapi. Zatim dodajte kutljaču kipućeg temeljca i kuhajte na laganoj vatri.  Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. Nastavite tako sve dok se riža ne skuha ali da i dalje ostane ‘al dente’ u sredini.

 

Uklonite s vatre, umiješajte komadić maslaca i malo umaka. Ostavite 2 minute i zatim poslužite rižoto u posudi s kozicama i prekrijte ostatkom umaka.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

Riža Roma