recepti "Recepti za klasike među rižotima"


Suvremene izmjene omiljenih tradicionalnih recepata.


Riže s potočarkom i žabljim


Što vam je potrebno

  • [   ] 400 g očišćene žabe
  • [   ] 200 g nasjeckanog luka
  • [   ] 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 100 g rajčice narezane na kockice i bez sjemenja
  • [   ] 1 jušna žlica smrvljenog mažurana
  • [   ] sol i papar. Kremasta potočarka
    • [   ] 200 g oprane potočarke bez stabljika; 50 g maslaca
    • [   ] 50 g biljnog ulja
    • [   ] sol i papar. Riža
      • [   ] 240 g riže Riserva Del Fondatore Risotto
      • [   ] 50 g maslaca
      • [   ] 50 g biljnog ulja
      • [   ] 1 nasjeckana glavica luka
      • [   ] 1 čaša suhog bijelog vina
      • [   ] vrući kokošji temeljac

Predložio: Silvana Ferrari


40'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Žablji ragu za rižu: u tavi na maslinovom ulju, omekšajte luk, zatim dodajte žabe, sol i papar i kuhajte oko 15 minuta. Kad su kuhane, uklonite žabe iz tave, izvadite kosti i vratite ih u tavu s rajčicama. Kuhajte još 6-7 minuta.

Kremaste potočarke: pomiješajte maslac, potočarke, začine i malo temeljca u loncu za pirjanje i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodajte nekoliko komadića maslaca i izmiješajte. Procijedite i zgusnite.

Za pripremu riže s potočarkom i žabljim raguom: u loncu za pirjanje s teškim dnom, popržite luk na maslacu i ulju. Dodajte rižu i dobro je popržite. Dodajte vino i ostavite da ishlapi. Dodajte kutljaču kokošjeg temeljca i svaki put kad ishlapi dodajte još po jednu kutljaču. Kad je riža kuhana ‘al dente’, dodajte kremaste potočarke i zagrijte. Dodajte veći komad maslaca i dobro miješajte.

Poslužite rižu s velikom žlicom žabljeg ragua.

 


Ispišite recept

Ostali recepti "Recepti za klasike među rižotima"