recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižota od cipala


Što vam je potrebno

  • [   ] 250 g riže Riso Roma
  • [   ] 500 g trlje
  • [   ] 200 g malih lignji
  • [   ] 100 g cvijeta tikvice
  • [   ] ½ čaše bijelog vina
  • [   ] 2 češnja češnjaka
  • [   ] 100 g zrele rajčice
  • [   ] 100 g ekstra djevičanskog ulja
  • [   ] 1 celer
  • [   ] 1 mrkva
  • [   ] 1 luk
  • [   ] 1 jušna žlica mljevenog peršina
  • [   ] 1 mljevena papričica
  • [   ] vrući riblji temeljac

Predložio: Gioacchino Pontrelli and Lorenzo Viani


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Pripremite riblji temeljac: očistite ciple od kostiju i skuhajte ih u 1,5l vode s mrkvom, celerom i lukom.

Za pripremu rižota od cipala, lignji i cvjetova tikvica: popržite nasjeckani češnjak i chilly papričicu na ulju u loncu za pirjanje s teškom dnom. Dodajte rižu i dobro popržite dok ne postane prozirna. Dodajte ciple i lignje, ulijte vino i miješajte dok ne ishlapi.

Dodajte kutljaču toplog ribljeg temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 12 minuta, zatim dodajte narezane cvjetove tikvica, rajčicu i začinite peršinom. Nastavite kuhati rižoto još 5 minuta i poslužite.

 


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

Riža Roma