recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižota od gljiva


Što vam je potrebno

  • [   ] 200 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 20 g maslaca
  • [   ] 20 g nasjeckane ljutike
  • [   ] 0.7 l kokošjeg temeljca
  • [   ] ½ čaše šampanjca
  • [   ] 40 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 10 g maslaca
  • [   ] 20 g nasjeckane ljutike
  • [   ] 300 g svježih gljiva (vrganja
  • [   ] smrčaka
  • [   ] lisičarki...)
  • [   ] 1 dl telećeg temeljca
  • [   ] 1 dl vrhnja za kuhanje
  • [   ] ½ čaše vina Madeira
  • [   ] 1 jušna žlica brašna
  • [   ] 1 vlasac
  • [   ] 1 jušna žlica limunovog soka
  • [   ] sol i papar

Predložio: Anton Mosimann


20'
4
Jednostavna

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Za pripremu rižota od gljiva: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckanu ljutiku na 20 g maslaca dok ne omekša. Dodajte rižu i dobro pržite dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču toplog temeljca, kuhajte i miješajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 10 minuta. 

Za pripremu umaka za rižoto od gljiva: u loncu za pirjanje popržite 10 g maslaca i narezane oprane gljive, brašno i vino Madeira uz neprestano dodavanje vina dok ne ishlapi. Zatim dodajte kipući temeljac, vrhnje i kuhajte dok se količina ne smanji na polovicu. Posolite, popaprite i dodajte limunov sok. Po rižotu stavite umak od gljiva, dodajte šampanjac i kuhajte dodatnih 6 minuta.

Uklonite rižoto s vatre, umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i ukrasite vlascem. Poslužite.

 


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO