recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižota od ružmarina i prepelice


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Riserva Del Fondatore Risotto
  • [   ] 80 g maslaca
  • [   ] 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 30 g nasjeckanog luka
  • [   ] 2 čaše crnog vina Merlot
  • [   ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca ili prepeličjeg temeljca
  • [   ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 70 g vrhnja za kuhanje
  • [   ] 1 jušna žlica nasjeckanog ružmarina
  • [   ] sol i papar
  • [   ] 4 prepelice
  • [   ] 20 latica crvene ruže
  • [   ] 4 prepeličja prsa
  • [   ] 1 bjelanjak
  • [   ] nasjeckani ružmarin
  • [   ] sol i papar

Predložio: Piero Tenca


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Za pripremu rižota od ružmarina i prepelice: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckani luk na 20 g maslaca i 1 žlici ulja dok ne omekša. Dodajte rižu i dobro pržite dok ne postane prozirna. Dodajte vino Merlot i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. 

Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite s vatre i umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano, vrhnje, maslac i nasjeckani ružmarin. Pripremite prepelice. Izvadite kosti i uklonite kožu s 2 prepelice, izmiješajte u mikseru narezano meso, bjelanjak, ružmarin, sol i papar. Ovom smjesom premažite preostale dvije prepelice i na njih pritisnite latice ruže. Pecite u pećnici (200° C) 5 minuta.

Rasporedite rižoto u četiri tanjura, poslužite s punjenim prepelicama.

 


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"