recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižota od ružmarina i prepelice
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Riserva Del Fondatore Risotto
- [ ] 80 g maslaca
- [ ] 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 30 g nasjeckanog luka
- [ ] 2 čaše crnog vina Merlot
- [ ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca ili prepeličjeg temeljca
- [ ] 100 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 70 g vrhnja za kuhanje
- [ ] 1 jušna žlica nasjeckanog ružmarina
- [ ] sol i papar
- [ ] 4 prepelice
- [ ] 20 latica crvene ruže
- [ ] 4 prepeličja prsa
- [ ] 1 bjelanjak
- [ ] nasjeckani ružmarin
- [ ] sol i papar
Predložio: Piero Tenca
Način pripreme:
Za pripremu rižota od ružmarina i prepelice: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckani luk na 20 g maslaca i 1 žlici ulja dok ne omekša. Dodajte rižu i dobro pržite dok ne postane prozirna. Dodajte vino Merlot i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.
Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite s vatre i umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano, vrhnje, maslac i nasjeckani ružmarin. Pripremite prepelice. Izvadite kosti i uklonite kožu s 2 prepelice, izmiješajte u mikseru narezano meso, bjelanjak, ružmarin, sol i papar. Ovom smjesom premažite preostale dvije prepelice i na njih pritisnite latice ruže. Pecite u pećnici (200° C) 5 minuta.
Rasporedite rižoto u četiri tanjura, poslužite s punjenim prepelicama.