recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto od bundeve i kozica


Što vam je potrebno

  • [   ] 200 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 80 g maslaca
  • [   ] 1 nasjeckana glavica luka
  • [   ] 1 l vrućeg goveđeg temeljca
  • [   ] 1 jušna žlica ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 300 g oguljene buče narezane na kockice
  • [   ] 20 velikih kozica
  • [   ] sol i papar
  • [   ] ulje

Predložio: Paola and Edvige Gavazzi


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto od bundeve i kozica: kuhajte bundevu na pari dok ne omekša. U loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckani luk na 40 g maslaca dok ne omekša. Dodajte bundevu i miješajte nekoliko minuta. Uklonite s vatre i procijedite. Oljuštite kozice ali četiri ostavite u ljusci. Popržite preostali nasjeckani luk u preostalom maslacu u loncu za pirjanje s teškim dnom, dok ne omekša.

 

Dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.  Nastavite tako otprilike 16 minuta.

 

Uklonite rižoto s vatre i umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i maslac. Začinite prema vašem ukusu. Popržite preostale 4 kozice dvije minute.

 

Podijelite rižu u 4 tanjura i ukrasite kozicom te poslužite.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO