Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 1 nasjeckana glavica luka
- [ ] ½ čaše bijelog vina
- [ ] 1 l vrućeg goveđeg temeljca.
Umak
- [ ] 200 g nasjeckanih puževa
- [ ] 50 g maslaca
- [ ] 1 nasjeckana glavica luka
- [ ] 2 zgnječena češnja češnjaka
- [ ] 2 nasjeckana lista bosiljka
- [ ] muškatni oraščić
- [ ] ½ l povrtnog temeljca
- [ ] sol
- [ ] papar i peršin
Predložio: Massimo Ferrari
20'
4
Jednostavna
Način pripreme:
Priprema umaka za rižoto od puževa: otopite maslac u loncu za pirjanje i kuhajte sve sastojke za umak zajedno, 20 minuta.
Za pripremu rižota: popržite nasjeckani luk u loncu za pirjanje s teškim dnom, na 30 g maslaca sve dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite je dok ne postane prozirna, Dodajte vino i kuhajte na laganoj vatri sve dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.
Nastavite tako otprilike 12 minuta. Dodajte umak i kuhajte rižu dodatne 4 minute. Uklonite s vatre i umiješajte maslac i peršin. Začinite vaš rižoto s puževima prema vašem ukusu.