recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto od sezonskog povrća i brbavica (morskih tartufa)


Što vam je potrebno

  • [   ] 200 g riže Gran Gallo Arborio Risotto
  • [   ] 100 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 2 češnja češnjaka
  • [   ] ½ čaše bijelog vina
  • [   ] 1 l vrućeg ribljeg temeljca
  • [   ] 200 g vrhova šparoga
  • [   ] 50 g boba ili graška
  • [   ] 500 g morskog tartufa (školjke)
  • [   ] sol i papar

Predložio: Alfonso and Livia Iaccarino


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Popržite dva češnja češnjaka na maslinovom ulju u loncu za pirjanje s teškim dnom sve dok ne omekšaju i potom ih uklonite. Dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte bijelo vino i pržite dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. 

Nakon 8 minuta dodajte vrhove šparoga i bob ili grašak, začinite prema vašem ukusu.  Nastavite tako još 8 minuta ili dok se riža ne skuha. U međuvremenu, operite i ostružite brbavice i oparite ih dok se ne otvore.  Uklonite rižoto s vatre i poslužite u četiri tanjura, ukrašen brbavicama.  


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"

Za ovaj recept:

RIŽA ARBORIO