recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto s dimljenim sirom Provola, pistacijom i orasima
Što vam je potrebno
- [ ] 250 g riže Riserva del Fondatore Risotto
- [ ] 2 jušne žlice nasjeckanog luka
- [ ] 80 g maslaca
- [ ] ½ čaše bijelog vina
- [ ] 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 80 g dimljenog sira Provola
- [ ] 20 g pistacija
- [ ] 20 g oraha
- [ ] 1 l vrućeg goveđeg temeljca
- [ ] sol i papar
Predložio: Paolo and Massimo Milan with their wifes Marinella and Simona
20'
4
Srednja
Način pripreme:
Rižoto s dimljenim sirom Provola, pistacijom i orasima: u loncu za pirjanje s teškim dnom popržite nasjeckani luk na 30 g maslaca dok ne omekša. Dodajte rižu i pržite dok ne postane prozirna. Dodajte vino i pirjajte na laganoj vatri dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte.
Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno. Nastavite tako otprilike 16 minuta, sve dok riža ne postane meka, ali da zrna ostanu tvrda u sredini. Uklonite rižoto s vatre i umiješajte ostatak maslaca. Stavite rižoto u četiri tanjura i ukrasite s tanko narezanim šnitama dimljenog sira Provola, nasjeckanim orasima i pistacijom.