recepti "Brzi recepti"


Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje


Rižoto s kamenicama i šampanjcem


Što vam je potrebno

  • [   ] 300 g riže Riserva 1856 Carnaroli Risotto
  • [   ] 35 g maslaca
  • [   ] 15 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • [   ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
  • [   ] 15 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
  • [   ] 0.7 l šampanjca
  • [   ] 20 kamenica
  • [   ] 20 g rikole
  • [   ] 100 g nasjeckane rajčice
  • [   ] sol i papar

Predložio: Heinz Beck


20'
4
Srednja

Pratite nas na društvenim medijima

Način pripreme:

Rižoto s kamenicama i šampanjcem: otvorite kamenice i stavite ih u posudu s njihovom tekućinom, zajedno s narezanim rajčicama, nasjeckanom rukolom i pola čaše šampanjca te stavite na stranu.

 

Popržite rižu na maslinovom ulju u loncu za pirjanje s teškim dnom, dodajte preostali šampanjac i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.

 

Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite rižoto s vatre i umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i maslac. Dodajte kamenice i mješavinu rajčice i miješajte zajedno dok se ne ugrije. Začinite prema vašem ukusu. Poslužite odmah.


Ispišite recept

Ostali recepti "Brzi recepti"