recepti "Brzi recepti"
Rižoti i jela od riže za brzo i jednostavno kuhanje
Rižoto s kamenicama i šampanjcem
Što vam je potrebno
- [ ] 300 g riže Riserva 1856 Carnaroli Risotto
- [ ] 35 g maslaca
- [ ] 15 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- [ ] 1 l vrućeg kokošjeg temeljca
- [ ] 15 g ribanog sira Parmigiano Reggiano
- [ ] 0.7 l šampanjca
- [ ] 20 kamenica
- [ ] 20 g rikole
- [ ] 100 g nasjeckane rajčice
- [ ] sol i papar
Predložio: Heinz Beck
20'
4
Srednja
Način pripreme:
Rižoto s kamenicama i šampanjcem: otvorite kamenice i stavite ih u posudu s njihovom tekućinom, zajedno s narezanim rajčicama, nasjeckanom rukolom i pola čaše šampanjca te stavite na stranu.
Popržite rižu na maslinovom ulju u loncu za pirjanje s teškim dnom, dodajte preostali šampanjac i kuhajte dok ne ishlapi. Dodajte kutljaču toplog temeljca i kuhajte. Kad riža upije temeljac, dodajte ga još, svaki put kad je potrebno.
Nastavite tako otprilike 16 minuta. Uklonite rižoto s vatre i umiješajte ribani sir Parmigiano Reggiano i maslac. Dodajte kamenice i mješavinu rajčice i miješajte zajedno dok se ne ugrije. Začinite prema vašem ukusu. Poslužite odmah.